Jahačica! Zanosna povratnica (63) traži diskretnog muškarca za druženje u njezinom prostoru, voli jače i obdarene. Jebozovna baka, dama (70) uzima sve, daje sve. Javi se da zajedno uživamo. Bujna sisata nona (64) krupnije građe, traži mlađeg muškarca za seks. Crne kovrče – imućna penzionerka (65), atraktivna udovica, traži pohotnog muškarca. Baka zanosnog tijela (60) voli haltere i čipkasto rublje, traži vatrenog ljubavnika – šifra “Koka u halterima”. Živahna bakica (82) traži vrelo muško tijelo željno starijeg mesa. To su, prema pisanjima portala Vecernji.hr, samo neki od 400 erotskih oglasa u jednom malom oglasniku za Istru i Primorsko-goransku županiju u kojemu žene u dobi od 50 do 82 godine traže jače obdarene, pohotne muškarce, finog gospodina za povremena druženja, mlado meso, vatrenog ljubavnika, muško tijelo željno starijeg mesa....

Ludi za staricama


A da među muškarcima ima dosta onih koji se “pale na staro meso, živahne bakice” potvrđuje i priznanje 30-godišnjeg Puljanina Zlatka M., oženjenog svojom vršnjakinjom, koji bi sve dao da može doživjeti svoju erotsku maštariju koja ga prati od puberteta.

– Najveća seksualna maštarija mi je voditi ljubav sa znatno starijom ženom – objašnjava 30-godišnji Puljanin. – Mislim da su takve žene puno opuštenije i spremnije da udovolje muškarcu od mladih djevojaka.

Sto ljudi, sto ćudi! Neki, eto, vole starije, mnogi mlađe, jedni nježnije, a drugi strastvenije. O ukusima, posebice u krevetu, teško je raspravljati, pa smo našu novinarsku radoznalost pokušali utažiti pozivom na skupe telefonske brojeve koji počinju sa 064....

“Ako imate manje od 18 godina, molimo vas da poklopite telefonsku slušalicu” – čuje se nasnimljen glas telefonske sekretarice.

Za nekoliko trenutaka, ponovo se čuje isti glas: “Cijena impulsa je 3,40 kuna, a počinje se računati od trenutka kada stupite u kontakt sa željenom osobom.”

Onda se javlja prava tajnica. Lijepo vas pozdravlja, pita odakle zovete, jeste li se čuli prije s damom koju tražite. Pita vas i za ime i godine da vas može predstaviti dami s kojom ćete pričati. Kaže vam i ime dame s kojom ćete razgovarati. Sigurno nije pravo, nego pseudonim.

– Želio bih dami pod šifrom Koka u halterima – kažem.

Za nekoliko minuta nakon pokušaja prespajanja, službenica na glavnoj centrali reče: – Dama koju tražite, danas ne prima pozive. Želite li neku drugu?

– A da probam s Jahačicom – odgovorim ja.

–Dama se zove Monika, predstavila sam vas i uskoro ćete se čuti – dodaje operaterka.

– Ovdje Monika. Imam 63 godine, a koliko imate vi?

– Četrdeset i sedam – procijedim pomalo zbunjeno.

– Nije to loše – veli ona prigušenim, umiljatim glasom za koji bih rekao da je puno mlađi. Ali šutim i slušam.Ah, taj seksi Milan Bandić...


– Godine ne znače ništa, izgled je puno važniji. Imaš jako ugodan glas. Baš erotičan. Kako izgledaš, koliko si visok, težak, kakvu frizuru imaš? – reda pitanja bakica. Nisam lagao ništa osim imena, rekao sam da zovem Mario, da sam visok 187, težak oko 110, kratke kose, malo prosijed i star samo 47 godina. I onda je ona počela pričati, polako, umiljato i prigušenim glasom. Da je netko drugi sa strane slušao što mi ona priča, ne bi mi vjerovao da sam nazvao seksi telefon nego osobu koja se brine o mojoj tjelesnoj građi i kondiciji. Pokušala me opisati kako me vidi, čak je u jednom trenutku spomenula gradonačelnika Milana Bandića i njegov savršeni izgled do kojega on drži stalnim trčanjem. Pitala je i za moj trbuh iz profila.

– Izgleda li kao Bandićev ili ministra Šukera u kupaćim gaćicama? – znatiželjno će zanosna “jahačica” kojoj su 63. godine.

– Pa, nisam baš atleta kao Bandić, ali, bogami, ni kao Šuker u kupaćima. Nešto, između – snašao sam se.

A ona se nadovezala s pričom o “papici” i pitanjima na koje je sama odgovarala. – Sigurno voliš dobru papicu – završila je monolog. Uslijedilo je ono najuzbudljivije.

– Sigurno si u braku? Jesi li ikada bio sa puno starijom od sebe?

Na rafal pitanja odgovorio sam potvrdno. E, tu sam tek došao do daha, i uspio damu upitati kako izgleda, koliko je visoka, koliko teška... Godine već znam, a zanimalo me i zašto preko oglasa traži nekoga tko će je usrećiti.

Spoj je spoj, al' Dolac je Dolac


– Godine mi znate iz profila, ali osjećam se deset godina mlađe i izgledam tako. Puno je za to zahvalna genetika, a osim nje uvijek sam vodila računa o svom izgledu. Visoka sam 1,67 metara, a teška samo 63 kilograma. Kosa mi je malo svjetlija od meda. Imam zelene oči i četvorku nosim. Seksi izgledam – ponosno će bakica, a brojač na telefonu već je izbrojio više od 30 minuta.

I onda je počela priča o tome gdje, kako i kada bismo se mogli vidjeti. Zapravo, opet njezin monolog s nekoliko potpitanja o mojim mogućnostima izbivanja iz vlastitog doma. Pošto sam se predstavio kao trgovački putnik, time je, po njezinu mišljenju, mogućnost našeg povremenog viđanja puno jednostavnija. Reče da bi, ako putujem sam, ponekad mogla sa mnom i na put. Kaže, mogao bih spojiti ugodno s korisnim, a u Zagrebu se možemo vidjeti u njezinom poslovnom prostoru. Na javljanje preko oglasa, tvrdi, natjerala ju je samoća jer odavno nikoga nema, a susret bi tek mogao uslijediti nakon prvog viđenja na piću. No, nakon mog inzistiranja da je sutra nazovem, opravdala se pričom kako ujutro mora na tržnicu i obaviti još neke poslove u Zagrebu. Jedino se, kaže, možemo čuti sutra poslijepodne preko broja 064... na kojemu je svaka minuta po najmanje pet kuna. U nešto više od 50 minuta, koliko smo razgovarali, zapravo to je bio njezin monolog, nije rekla ni jednu lascivnu riječ. Osjetio sam da joj je bitno da me na telefonu zadrži što više, a kada smo se rastajali još je spomenula da je mogu iz auta nazvati preko mobitela. Naravno, preko onog 064. koji broji skupe impulse. Šezdesettrogodišnja zanosna “jahačica” koja, kako piše u oglasu, voli jače obdarene, u više od 50 minuta razgovora ni jednom nije pitala za moju obdarenost nego je ispričala svoju priču koju priča svaki dan kada je šihta za seksi telefon koji “popaljenike” na starije dame odvodi – u bankrot.

Potrošili tisuće i ostali 'suhi'


Najviše oglasa sa starijim damama daju tvrtke Info granđa iz Sesveta i Proventus dar iz Zagreba, piše Vecernji.hr. Vlasnica tvrtke za posredovanje u upoznavanju osoba “So sweat” Ita Lovrenčić iz Rijeke kaže: “Ne vjerujem da se toliko starih žena prijavljuje na oglas za seks. Držim da to neke tvrtke preko skupih telefonskih impulsa žele što više zaraditi. I meni se javljaju osobe od 60-ak godina, ali one traže suživot. Neki su mi se klijenti požalili kako su zvali brojeve 060 te da su za četiri poziva dobili račune više od dvije tisuće kuna. Jedan mi se žalio da je nazivao tri dana, ali nikad nije uspio upoznati traženu osobu – kaže Ita.

Seksualna terapeutkinja iz Zagreba Nataša Barolin Belić primamljivost takvih oglasa objašnjava ovako:

– Ljudi kojima je pedesetak godina su u biti seksualno aktivniji od onih kojima je dvadeset. Zdravi mogu biti seksualno aktivni do kraja života. Mnoga su istraživanja pokazala da su žene seksualno aktivnije od muškaraca.
Komentari